توفي
موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 1261191401
توفي
موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 1261191401
توفي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

توفي

منتدي كلية رياض الأطفال جامعة المنصورة توفي
 
الرئيسيةtofiأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mony
عضو ذهبي
عضو ذهبي
mony


الجنس : انثى

العمر : 31

الابراج : العقرب

العمل : اكيد طبعا الكمبيوتر
مودك ايه؟ : in love
عدد المساهمات : 1663
نقاط : 8032
تاريخ التسجيل : 26/08/2009
الموقع : https://tofi.ahlamontada.com

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Empty
مُساهمةموضوع: موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1   موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Emptyالخميس 3 ديسمبر 2009 - 10:07





موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Hello6


لقد جمعت الموسوعة في ملف واحد
وان شاء الله هيكون على كذا جزء


موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 53235512

الطبق الاول
طريقة عمل المصقعه

تقطعين وتقلين الخضار (الباذنجان - البطاطس - الكوسا - الجزر)اللي تحبين انا كلها حاطتها
وترصينها بالصينيه
الباذنجان وبعده الكوسه والجزر والبطاطس
وبعدين تسوين لحمه مفرومه
بصل وثوم تحمسينهم وتحطين اللحمه وتخليها تستوي وتحطي شوية صلصه
وشويه مويه وطبعا بهار وملح
وتصبينها فوق البطاطس وتقطعين الفلفل الرومي شرائح وترصينه فوق اللحمه
وطماطم شرائح وترصينها
تذوبي 1 مكعب ماجي في نص كوب ماء وتصبينه على الصينيه
وتغطيها بالقصدير وتدخلينها الفرن
تقريبا تاخذ نص ساعه (على حسب حراره الفرن)
وخلالالالالالالالالالالالاص
ومش تنسينى معاكى

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 53235512

الطبق التانى

الكشرى

من الأكلات الشعبية الشهيرة ، وتؤكل فى وجبة الغذاء ،
وميظرش لو فى الفطار طالما احنا ايه مصريين
وهو طبق محبب لدى المصريين لما فيه من قيمة غذائية وعناصر مختلفة مثل البقوليات والكربوهيدات ونشويات وبروتينات فى العدس والأرز والمكرونة .

المقادير :
- مكرونة صغيره مسلوقة .
- أرز أبيض .
- شعرية .
- حلقات بصل .
- ملعقة دقيق .
- صلصة طماطم .
- عدس بجبه أو اصفر .
- ثوم .
- زيت .
الطريقة :
- تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص .
- يؤخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعرية ثم يضاف الأرز ويسلق بالمرق ويترك لينضج .
- تسلق المكرونة وتصفى من الماء ويوضع عليها ملعقة زيت من زيت البصل مع نصف ملعقة من الفلفل الحار المطحون .
- يسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن أن يسلق حمص شامى ايضا .

لعمل الصلصة :
- نأخذ مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ويحمر فيه الثوم ويضاف معه التوابل الفلفل الأسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقة كبيرة ثم توضع صلصة الطماطم وتترك لتتسبك .
- لعمل صلصة الخل تحمر قليل من الثوم وتوضع معه كزبرة ناشفة والقليل من الخل .

طريقة التقديم :
توضع المكرونة ثم الأرز والعدس والحمص ثم صلصة الطماطم وحلقات البصل المقرمشة
تقطعين وتقلين الخضار (الباذنجان - البطاطس - الكوسا - الجزر)اللي تحبين انا كلها حاطتها
وترصينها بالصينيه
الباذنجان وبعده الكوسه والجزر والبطاطس
وبعدين تسوين لحمه مفرومه
بصل وثوم تحمسينهم وتحطين اللحمه وتخليها تستوي وتحطي شوية صلصه
وشويه مويه وطبعا بهار وملح
وتصبينها فوق البطاطس وتقطعين الفلفل الرومي شرائح وترصينه فوق اللحمه
وطماطم شرائح وترصينها
تذوبي 1 مكعب ماجي في نص كوب ماء وتصبينه على الصينيه
وتغطيها بالقصدير وتدخلينها الفرن
تقريبا تاخذ نص ساعه (على حسب حراره الفرن)
وخلالالالالالالالالالالالاص
كلى ومش تنسينى معاكى

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 53235512

الطبق الثالث
الحواوشي

المقادير

2 كيلو لحم مفروم
4 بصلات متوسطة الحجم
2 أو 3 فلفل حار حسب الرغبة
2 فلفل رومي
حبة طماطم
ملح، فلفل، بهارات
4 رغيف عيش


الطريقة

1. يقطع البصل والفلفل والطماطم قطع صغيرة وتخلط جميع المقادير مع بعضها مع اللحم المفروم والملح والفلفل والبهارات
2. توضع كمية مناسبة من الخليط فى كل رغيف ثم يدهن الرغيف بقليل من الزيت حتى لا يلتصق ويلف بورق الألمنيوم (قصدير) ويدخل الفرن درجة حرارة 250 ف (120 س) وبعد ربع ساعة يقلب على
الوجه الآخر وننتظر حتى تمام النضج وبالهناء والشفاء.

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 53235512

الطبق الرابع
طاجن الأرز المعمر

المقــاديـر

2 كوب ارز
4 أكواب لبن
1 ملعقة كبيرة سمن بلدي
1 ملعقة كبيرة قشطة
2 حبة حبهان
2 حبة مستكة
ملح

الطريقة


• يغسل الارز جيدا تحت الماء الجارى ويصفى . يوضع الارز واللبن فى إناء كبير ويتركا لمدة ساعة كاملة.

• يضاف السمن والحبهان والمستكة والملح . يسخن الاناء على نار عالية حتى يمتص الارز ثلاثه أرباع كمية اللبن ويصبح نصف مطهو .

• ينقل الارز الى طاجن ويغطى سطحه بالقشطة. يحمى الفرن الى درجة حرارة ( 190-200 مئوية ) . يوضع الطاجن فى الفرن .

• يكشف على الارز بعد مرور 15 دقيقة ويمكن اضافة 4/1 كوب لبن اذا لم يكن الارز طريا أو قشدى القوام. يترك الارز لمدة 10-15 دقيقة أخرى حتى ينضج تماما.

• تشعل شواية الفرن وينقل الطاجن الى رف الفرن الاعلى ويترك حتى يحمر السطح . يقدم فورا

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 53235512

الطبق الخامس

صيادية السمك

المقادير

2 سمك حجم متوسط
4/1 كوب عصير ليمون
4 ملاعق كبيرة ملح
ملح وفلفل
1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
1 ملعقة كبيرة كمون مطحون
2 فص ثوم مفروم فرماً ناعماً
4/3 كوب دقيق
زيت للقلي

مقادير الصلصة

4 ملاعق كبيرة زيت نباتي
1 بصل كبير مقطع شرائح
2 كوب عصير طماطم طازج
4/1 ملعقة صغيرة شطة

الطريقة

• ينظف السمك جيداً بنزع الأحشاء و القشر ويرش بعصير الليمون و 4ملاعق ملح ويغسل ويجفف بقدر الإمكان.
• يخلط الدقيق مع الملح والفلفل الأسود المطحون والكزبرة الجافة المطحونة.
• يخلط الكمون والثوم المطحون ويحشى السمك بقليل من الخليط.
• يسخن الزيت النباتي ويضاف إليه البصل ويقلب على نار متوسطة لمدة 5 دقائق حتى يبدأ في الإحمرار ثم يضاف إليه الكمية الباقية من الثوم المخلوط بالكمون ويقلب لمدة دقيقتين.
• تتبل المحتويات بقليل من الملح والفلفل ويضاف إليها الشطة والطماطم وتترك على نار هادئة لمدة 15 دقيقة حتى يتبخر قليل من السائل.
• في نفس الأثناء يغطى السمك بالدقيق و ينفض من أي دقيق زائد.
• يسخن زيت القلي ثم يقلى السمك من كل جهة حتى يصبح لونه بنياً فاتح.
• يوضع السمك المقلي في وعاء ويغطى بالصلصة ويترك في فرن حرارته 350 درجة فرنهيت لمدة 15 دقيقة حتى يتشبع السمك بالصلصة

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 53235512

الطبق السادس
(طاجن البامية باللحم الضاني)

طبعا انا سلقت اللحمه عادى وخليت الشوربه بتاعتها عشان اعمل بيها الباميه

اول حاجه هنعملها

هنفرم البصل وميبقاش ناعم اوى يعنى تكون بصلايه متوسطه كده ونحطه فى الحله وعليه حبة زيت وقد معلقه كبيره كده سمنه


واللحمه المسلوقه دى هناخد منها كام قطعه ونحمرها مع البصل فى
الزيت والسمنه

وبعدها اول مايغمق لون البصل ويتحمر
نكون عاملين عصير طماطم فى الخلاط حوالى اربع طمطمات
متوسطين كده يكونو مضروبين بشوية مايه فى الخلاط
ونضيفهم على البصل بعد تحميره

ونحط معلقه صغيره صلصه واول ماتغلى نهدى النار عليها

تمام كده
اول بقى ماتتسبك كويس نحط الباميه وعليه حبة شوربه على حسب ماانتى عايزه
ونكون داقين 3 فصوص توم مع قطعة فلفل اخضر صغيره وقبل مانحط ملح ندوق الشوربه الاول عشان طبيعى هيكون فيها ملح عشان منحطش زياده

وندق التوم مع الفلفل وقليل من الملح ونحطهم على الباميه ونسيبها تغلى لحد ماتستوى
وبكده تبقى جاهزه على التقديم

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 53235512

اه طبعا بعد الاكل ده لازم نحلى هديه ليكوا بقى
ام على

تعتبر "أم علي" من ألذ الحلويات المصريه. و تلك طريقه سهله لعمل " أم علي" .

المقادير:

5 اطباق فويل - طبقة واحدة من ورق الجلااش - كيلو لبن - كوب من القشدة - ثلااث ملاعق سمنة - نصف كوب سكر .


الطريقة:

نقطع الجلاش قطع صغيرة ثم نضع السمنة فى القدر ثم نضيف قطع الجلاش الى السمنة الى ان يصبح لونها اصفر نرفعها من على النار ثم نقسمها على الاطباق نقلب السكر على اللبن ثم نضيفة على الاطباق الى ان تمتلىء ثم نضيف القشدة فوق الاطباق و نضعها فى الفرن لمدة نصف ساعة و عندما تخرج من الفرن تكون طرية بعض الشىء و بالهنا.


وبالهنا والشفا
انتظرووووووووووووووووووووووووووووونى مع باقى اجزاء الموسوعه


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
lolo
عضو ذهبي
عضو ذهبي
lolo


الجنس : انثى

العمر : 31

الابراج : السرطان

العمل : طالبة
مودك ايه؟ : رايق
عدد المساهمات : 1198
نقاط : 6627
تاريخ التسجيل : 05/10/2009

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1   موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Emptyالخميس 3 ديسمبر 2009 - 10:57

واااااااو جوعتيني
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mony
عضو ذهبي
عضو ذهبي
mony


الجنس : انثى

العمر : 31

الابراج : العقرب

العمل : اكيد طبعا الكمبيوتر
مودك ايه؟ : in love
عدد المساهمات : 1663
نقاط : 8032
تاريخ التسجيل : 26/08/2009
الموقع : https://tofi.ahlamontada.com

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1   موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Emptyالخميس 3 ديسمبر 2009 - 11:23

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
طيب ما تخدي نفسك مشوار لحد التلاجة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
التفاحة
عضو ذهبي
عضو ذهبي
التفاحة


الجنس : انثى

العمر : 33

الابراج : الحمل

العمل : الكتابة
مودك ايه؟ : نبولوك
عدد المساهمات : 534
نقاط : 5829
تاريخ التسجيل : 15/04/2010

موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1   موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1 Emptyالإثنين 16 أغسطس 2010 - 15:30

بجد فكرة جامدة يا ريت تكملها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج1
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» موسوعه الاكلات المصريه الشعبيه ج2
» اشهى الاكلات الايطالية
» موسوعه من ارقي اكسسوارات البنوتات
» جميع انواع البيتزا "موسوعه"

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
توفي :: النص الحلو :: ركن المطبخ-
انتقل الى: