المقادير و الاشياء اللازمه
1- عدد عشرين ارنب و يفضل الاتفاق مع صاحب اى مزرعه قريبه .
2- معجون اسنان سيجنال تو .
3 - عدد 10 فرشه بلاط .
4 - 5 كيلو ملح على الاقل .
5 - 2 كيلو فلفل اخضر و 1 كيلو فلفل احمر و 1.5 فلفل اسود و منيل .
6 - قفصين طماطم .
7 - عدد 259 عود ملوخيه لا اكتر و لا اقل
8 - 4 كيلو رابسو و 7 لتر كلور
9 - كيلو فحم بتاع الشيشه ..
الطريقه
1 - نقوم باحضار الارانب و ربطها بسلسه و تكتفيها جيدا و نقوم بفتح عليه
معجون الاسنان و غسيل اسنان الارانب جيد من الداخل و الخارج لان زى ما
احنا عارفين ان الاسنان بتكون موجوده فى الشوربه .
2 - بعد الانتهاء من غسيل الاسنان نحضر فرشه البلاط و نقوم بغسيل فروه
الارنب جيدا حتى يتم ازاله اى شىء عالق بها و ذلك عن طريق الرابسو و ليس
الكلور .
3 - بعد الانتهاء من تنظيف اسنان و فروه الارنب نقوم بذبح الارانب كلها و
يتم نقعها كلها فى الكلور و الرابسو حتى نتخلص من الدماء الموجوده على
الفروه .
4 - نقوم بنزع الفروه و نقعها فى الكلور لمده طويله و بعد ذلك غسيل الفروه جيدا و حرقها على الفحم حتى يتحول الى رماد .
5 - نقوم باخذ الرماد المحروق و نحتفظ به فى حله منفصله و نحضر الارانب و نخلط عليها كل
الفلفل الموجود بانواعه و نحط شويه كلور صغيرين جدا و الملح و الطماطم كله على بعضه و نتركه ساعه او اتنين حتى يتم الطهى كاملا .
6- نحضر الملوخيه و نقوم بتقطيعا و عادى لو مافيش وقت نضعها زى ما هى و
نضعها فى حله مع قليل من السمن و نحرقها جيدا و نضع عليها الشوربه .
7 - نحضر حله الرماد المتبقى من فراء الارانب و نضعه مع الملوخيه .
و تمتعوا باطيب الاكلات الجميله