العمل : لسه طالبه علي قدي مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 1497 نقاط : 7519 تاريخ التسجيل : 02/05/2009 الموقع : https://tofi.ahlamontada.com
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الجمعة 19 يونيو 2009 - 3:51
555555555555555 انا عايزة منك يا سندريلا طريقة عمل البيتزا (بس رجاء خاص ما تكنش زي اخر مرة دي مش اللي عملنا بعدها غسيل معدة لأ اللي بعدها فكرها؟) وكمان السلاطات والحجات اللي تتعمل معاها القيم الغذائية لكل حاجة هتكتبيها وطبها الحلو بعدها
cindrella ஐسندريلا المنتديஐ
الجنس : انثى
العمر : 33
الابراج :
العمل : لثه طالبة مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 4682 نقاط : 11664 تاريخ التسجيل : 02/05/2009 الموقع : https://tofi.ahlamontada.com/
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الجمعة 19 يونيو 2009 - 10:04
خلاص بقا يا سااااااااااارة
عيييييييييب موض قدام الناس انتي هتسيحيلي
يا جماعه دي كانت هااااااااااااااااايلة
واكلو صوابعهم وراها
"صحيح هي اخرها كان مصيره ايه يا سوسو؟؟؟ هي قعدت عندنا اسبوع بعدين فجأه اختفت اكيد ماما رمتها حفاظا ع ارواح الناس البريئة"
انتظرووووووووووني....
cindrella ஐسندريلا المنتديஐ
الجنس : انثى
العمر : 33
الابراج :
العمل : لثه طالبة مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 4682 نقاط : 11664 تاريخ التسجيل : 02/05/2009 الموقع : https://tofi.ahlamontada.com/
موضوع: طريقة عمل البيتزا الإيطالية الجمعة 19 يونيو 2009 - 10:11
بــــــــاكـــ
طريقة عمل البيتزا الإيطالية
إلى الاخت عروسة البحر التي طلبت طريقة عمل البيتزا الإيطالية ، إليكِ الطريقة :
مقادير العجينة : 4 كأسات دقيق . 1 ملعقة صغيرة ملح . 1 ملعقة صغيرة سكر بودره . 1 ملعقة كبيرة خميرة . 3 ملعقة كبيرة حليب بودرة . 4/1 كأس زيت . 1 2/1 كأس ماء .
الحشوه : صلصة البيتزا الجاهزه . أو ( حمري بصل مع 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم ثم اضيفي 2 ك عصير طماطم والتوابل المرغوبه واتركيها حتى تتسبك ) . كأسان جبن مودزريلا . 1 كأس قطّع فطر . 1/2 كأس بصل حلقات . 1/3 كأس فلفل رومي أحمر حلقات . 1/3 كأس فلفل رومي اخضر حلقات . 1 1/2 كؤوس سجق مطبوخ ومقطع حلقات .
الطريقة : ابدائي بعمل العجينه بخلط المقادير الجافة جيداً ، ثم اضيفي الزيت واخلطيه جيداً حتى يصبح الخليط مشابه لفتات الخبز ، اضيفي الماء تدريجياً حتى تحصلي على عجينه متماسكة ، تغطى وتترك على جنب حتى تخمر لمدة ساعه . سخّني الفرن افردي العجين بشكل رفيع اضيفي له الصلصة ، رشّيه بنصف كمية الجبن ، ثم بالفطر، ثم البصل، ونوعي الفلفل والسجق المطبوخ. إخبزيه لـ15 إلى 20 دقيقة أو حتى ينضج ، اطفئي نار الفرن ثم انثري كميه من الجبن وادخليها الفرن من غير أن تشعلي النار واتركيها لتذوب وقدميها ساخنة .
العمل : لسه طالبه علي قدي مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 1497 نقاط : 7519 تاريخ التسجيل : 02/05/2009 الموقع : https://tofi.ahlamontada.com
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الجمعة 19 يونيو 2009 - 17:01
ثانكس يا ساندي انا بشكرك عشان بس مش هي دي الطريقة اللي عملتيها ويعدها في 3 ماتو..... احم احم لا لا يا جماعة اوعو تخافو دي ساندي بتعكلنا قصدي بتعملنا بيترا بناكل صوابعنا وراها فكل واحد اضطر لانو ياكل من ايدها العسل دي لازم يامن صوابعه 11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
Pr!ncess...dede عضو ذهبي
الجنس : انثى
العمر : 32
الابراج :
العمل : لسه بفكر مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 2862 نقاط : 9273 تاريخ التسجيل : 05/05/2009 الموقع : http://2fisotelgam3a.ahlamontada.net/
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الأحد 21 يونيو 2009 - 14:09
22222222222222222222222222222222222222
cindrella ஐسندريلا المنتديஐ
الجنس : انثى
العمر : 33
الابراج :
العمل : لثه طالبة مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 4682 نقاط : 11664 تاريخ التسجيل : 02/05/2009 الموقع : https://tofi.ahlamontada.com/
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الأحد 21 يونيو 2009 - 20:07
ما خلاص يا سوسو
يعني بزمتك بلح الشام الاخراني اللي عملناه يوم ما بابا وماما سافرو مكانش جامد
هو اينعم كان شكله يدي علي تفاح مقلي
لكن المهم طعمه
333333333
Pr!ncess...dede عضو ذهبي
الجنس : انثى
العمر : 32
الابراج :
العمل : لسه بفكر مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 2862 نقاط : 9273 تاريخ التسجيل : 05/05/2009 الموقع : http://2fisotelgam3a.ahlamontada.net/
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الأحد 21 يونيو 2009 - 20:42
الله يكون في عونك يا سوسو
strawberry عضو ذهبي
الجنس : انثى
العمر : 32
الابراج :
العمل : طالبه بلا مهنه مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 1656 نقاط : 7526 تاريخ التسجيل : 24/05/2009
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الإثنين 22 يونيو 2009 - 4:30
ميرسي يا ساندى ع البيتزا شكلها جااامده بس الخوف من لطعم ربنا يستر اعد واقول 4444444444
الطريقة نضع السكر والزبدة والبيضة في طاسة كبيرة ثن نخفق جيدا على سرعة متوسطة الى ان يصبح هكذا ذا قوام كريمي لمدة دقيقة الى دقيقتين
ثم نضيف عصير البرتقال والفانيلاثم نخفق جيدا لمدية دقيقتين ثم نضيف الدقيق المخلوط مع البيكن باودر ونخفق جيدا الى ان تتكون لدينا عجينة ثم نلف العجينة بقطعة بلاستيك وتبرد لمدة 2 الى 3 ساعات الى ان تتماسك جيدا
العمل : لسه طالبه علي قدي مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 1497 نقاط : 7519 تاريخ التسجيل : 02/05/2009 الموقع : https://tofi.ahlamontada.com
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الأربعاء 24 يونيو 2009 - 0:02
وتاني بقول 5 وهطلب من ديدي طريقة عمل اممممممممممم الـــــــــــــــــــ الكيكة الاسفنجية بالشوكولاتة
Pr!ncess...dede عضو ذهبي
الجنس : انثى
العمر : 32
الابراج :
العمل : لسه بفكر مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 2862 نقاط : 9273 تاريخ التسجيل : 05/05/2009 الموقع : http://2fisotelgam3a.ahlamontada.net/
موضوع: رد: لعبه من الطباخ الأربعاء 24 يونيو 2009 - 1:10
واااااااااااااو بحبها موووووووت ميرسي يا سوسو
Pr!ncess...dede عضو ذهبي
الجنس : انثى
العمر : 32
الابراج :
العمل : لسه بفكر مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 2862 نقاط : 9273 تاريخ التسجيل : 05/05/2009 الموقع : http://2fisotelgam3a.ahlamontada.net/
موضوع: الى احلي سوسو الأربعاء 24 يونيو 2009 - 1:16
-بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى
2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض
3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا
4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين
5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه
6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه
الان المقادير المظبوطه طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع المقادير الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا 6 بيضات بدرجه حراره الغرفه كوب الاربع دقيق كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه ربع كوب نشا ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا ربع كوب كاكاو غير محلى لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير
سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم
Pr!ncess...dede عضو ذهبي
الجنس : انثى
العمر : 32
الابراج :
العمل : لسه بفكر مودك ايه؟ : عدد المساهمات : 2862 نقاط : 9273 تاريخ التسجيل : 05/05/2009 الموقع : http://2fisotelgam3a.ahlamontada.net/
موضوع: تابع الأربعاء 24 يونيو 2009 - 1:17
[size=25]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )[/size] التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن ولكن ولكن انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر
هذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 586x404 .
نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا
هذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 586x404 .